În ultimii ani în contextul pandemic, s-a tot vorbit despre imunitate. S-au căutat cele mai bune metode, cele mai eficiente medicamente și remedii pentru a stimula imunitatea.
Este important de știut că sistemul imunitar al omului are două componente: o componentă moștenită și o componentă dobândită pe parcursul vieții, motiv pentru care trebuie întărită.
Imunitatea scăzută duce la o slabă rezistență a organismului în contact cu un virus, o bacterie, un parazit, un alergen, etc…
Conștientizăm o problemă de scăderea a imunității atunci când ne confruntăm cu îmbolnăviri frecvente sau atunci când în pofida unor tratamente îndelungate nu se obțin nici un fel de rezultate.
Echinaceea
– cel mai cunoscut remediu natural pentru stimulare a imunității este echinaceea.Se poate folosi sub formă de infuzie, tinctură, capsule, etc., având proprietăți imunomodulatoare, bactericide și antivirale.
Coarnele
– au proprietăți antiinflamatorii și diuretice, bogate în vitamine (A,B1,B2,C) și minerale (Mg, K, Ca, Fe) se folosesc ca fructe uscate, ceai sau decoct.
Lămâile
– bogate în vitamina C, se folosesc în stare proaspătă, suc, infuzie sau decoct pentru efectele antiseptice, energizante, bactericide, tonice și diuretice.
Măceșele
– conțin vitamine (complex B, A, C, E), Mg, flavonoide, acizi organici și sunt benefice sub formă de ceai.
Spirulina
– miraculoasa algă marina, îmbunătățește imunitatea fiind considerată una din cele mai complexe surse de energie vitală.
Și lista ar putea continua… Natura ne oferă numeroase remedii naturale pentru imunitate.
Dar să nu uităm cât de important este să eliminăm stresul și să adoptăm un stil de viață sănătos, cu activitate fizică în fiecare zi pentru a ne întări imunitatea.
Vezi și articolul Abordări în tratarea simptomelor menopauzei